Wat heeft u nodig? Samenvatting Meer in dit thema
Gehandicaptenparkeerkaart

Kunt u heel moeilijk lopen en kunt u met uw auto niet dicht bij de winkels parkeren? Rijdt u altijd met iemand mee en kunt u niet zonder continue hulp van de bestuurder uw bestemming bereiken? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerkaart.

Verkeer, voertuigen en wegen, Verkeersregels, Verkeersveiligheid
Gehandicaptenparkeerplaats

Bent u in het bezit van een geldige gehandicaptenparkeerkaart als bestuurder en kunt u, door de grote parkeerdruk bij u in de buurt, niet dichtbij uw eigen huis parkeren? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerplaats nabij uw woning.

Verkeer, voertuigen en wegen, Verkeersregels, Verkeersveiligheid, Voertuigen
Gezondheidsverklaring rijbewijs

Een gezondheidsverklaring is een vragenformulier over uw gezondheid. Deze verklaring heeft u nodig om een rijbewijs aan te kunnen vragen of – in bepaalde gevallen – te vernieuwen.

Afhankelijk van uw persoonlijke (gezondheids-) situatie heeft u nodig:

Rijbewijs, Uittreksels en registers, Uittreksels en verklaringen, Verkeer, voertuigen en wegen, Verkeersregels, Verkeersveiligheid
Rijbewijs

Let op

Door maatregelen rondom corona heeft de Europese Commissie besloten dat EU-rijbewijzen tijdelijk langer geldig zijn. Is een rijbewijs verlopen tussen 1 februari 2020 en 30 november 2020, dan mag je nog 9 maanden doorrijden met het verlopen rijbewijs.

Rijbewijs, Verkeer, voertuigen en wegen
Rijbewijs, Beginners, Eerste aanvraag

Het beginnersrijbewijs, eerste rijbewijs (of puntenrijbewijs) is een speciale regeling voor iedereen die zijn eerste rijbewijs heeft gehaald. Het beginners- of puntenrijbewijs is een gewoon rijbewijs. Het verschil zit in de regels die de overheid aan het bezit ervan stelt.

Rijbewijs, Verkeer, voertuigen en wegen