Rolstoelvoorzieningen

Een handbewogen rolstoel, elektrische rolstoel en  sportrolstoel kunnen worden verstrekt in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Voor wie?

Wie door een lichamelijke beperking zich niet zelfstandig in en/of om de woning kan verplaatsen kan in aanmerking komen voor een rolstoel. Rolstoelvoorzieningen zijn niet leeftijdgebonden. Voorwaarde is dat geen andere (loop) hulpmiddelen geschikt zijn om het loopprobleem op te lossen. Ook moet de rolstoel voor langere tijd noodzakelijk zijn. Voor kortdurend gebruik kan een beroep gedaan worden op de uitleen van Medipoint of van de rolstoelpool.

Eigen bijdrage

Voor een rolstoelvoorziening betaalt u geen eigen bijdrage.

Wie levert rolstoel voorzieningen?

Voor rolstoelvoorzieningen heeft de gemeente een contract met Medipoint afgesloten. Onder voorwaarden kunt u ook kiezen voor een Persoonsgebonden budget waarmee u zelf de rolstoel kunt inkopen bij een firma naar eigen keuze.

Voor een sportrolstoel ontvangt u een Persoonsgebonden budget waarmee u zelf een sportrolstoel kunt aanschaffen en onderhouden.

Scootmobiel- en rolstoelpool

Meer informatie over de scootmobiel- en rolstoelpool kunt u krijgen bij het Loket Wmo van de gemeente Purmerend.

Vragen?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Loket Wmo via (0299) 452 555. Het Loket Wmo is bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 15.00 uur en op vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur. U kunt gedurende deze tijden ook langskomen bij het Loket Wmo in het stadhuis van de gemeente Purmerend (Purmersteenweg 42). Een e-mail sturen kan altijd naar loketwmo@purmerend.nl.