Begeleiding bij persoonlijke verzorging

Bij  begeleiding bij persoonlijke verzorging komt een hulpverlener bij u thuis. Hij of zij biedt begeleiding bij/en toezicht op uw zelfverzorging zoals bij wassen, aankleden of naar het toilet gaan. Het gaat om hulp ‘met de handen op de rug’. Begeleiding bij persoonlijke verzorging wordt alleen in combinatie met begeleiding of dagbesteding toegekend.

Voor wie?

Begeleiding bij persoonlijke verzorging  is bedoeld voor mensen die zichzelf wel kunnen verzorgen, maar niet precies weten hoe ze dit moeten doen. Een begeleider helpt en motiveert. De begeleider vertelt bijvoorbeeld wat iemand moet doen, hoe dat moet en wanneer. Voor deze hulp komt u pas in aanmerking als andere oplossingen niet of niet voldoende geschikt zijn.

Eigen bijdrage

Als u gebruik maakt van de Wmo betaalt u een eigen bijdrage, het abonnementstarief. De hoogte van de eigen bijdrage is € 19 per maand, tenzij u gehuwd bent of samenwoont en minimaal 1 van u nog onder de AOW-gerechtigde leeftijd is. Dan betaalt u € 0,00.

De eigen bijdrage betaalt u aan het Centraal Administratie Kantoor (CAK). U betaalt zolang u gebruik maakt van de Wmo, maar nooit meer dan de kostprijs van de hulp of voorziening.

Wie levert begeleiding bij persoonlijke verzorging?

De gemeente heeft met een aantal instellingen contracten afgesloten voor begeleiding bij persoonlijke verzorging. Onder voorwaarden kunt u ook kiezen voor een Persoonsgebonden budget waarmee u zelf de hulp kunt inkopen bij een professional naar eigen keuze.

Vragen?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Loket Wmo via (0299) 452 555. Het Loket Wmo is bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 15.00 uur en op vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur. U kunt gedurende deze tijden ook langskomen bij het Loket Wmo in het stadhuis van Purmerend (Purmersteenweg 42). Een e-mail sturen kan altijd naar loketwmo@purmerend.nl.