Kortdurend verblijf

Kortdurend verblijf wordt ook wel logeren of respijtzorg genoemd. U verblijft voor een of meerdere dagen ergens anders dan thuis, meestal in een instelling. U mag hier maximaal 20 dagen per jaar gebruik van maken.

Voor wie?

Kortdurend verblijf is bedoeld voor mensen die thuis wonen, maar veel hulp en toezicht nodig hebben, ook ‘s nachts. Kortdurend verblijf is niet leeftijdgebonden. U komt voor logeren in aanmerking als daarmee overbelasting  van de mantelzorger kan worden voorkomen en als andere oplossingen niet of niet voldoende geschikt voor u zijn.

Eigen bijdrage

Als u gebruik maakt van de Wmo betaalt u een eigen bijdrage, het abonnementstarief. De hoogte van de eigen bijdrage is € 19 per maand, tenzij u gehuwd bent of samenwoont en minimaal 1 van u nog onder de AOW-gerechtigde leeftijd is. Dan betaalt u € 0,00.

De eigen bijdrage betaalt u aan het Centraal Administratie Kantoor (CAK). U betaalt zolang u gebruik maakt van de Wmo, maar nooit meer dan de kostprijs van de hulp of voorziening.

Wie levert kortdurend verblijf?

De gemeente heeft met een aantal instellingen contracten afgesloten voor kortdurend verblijf. Onder voorwaarden kunt u ook kiezen voor een Persoonsgebonden budget waarmee u zelf de hulp kunt inkopen bij een professional naar eigen keuze of iemand uit uw eigen netwerk.

Vragen?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Loket Wmo via (0299) 452 555. Het Loket Wmo is bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 9:00 en 15:00 uur en op vrijdag tussen 9:00 en 12:00 uur. U kunt gedurende deze tijden ook langskomen bij het Loket Wmo in het stadhuis van de gemeente Purmerend (Purmersteenweg 42). Een e-mail sturen kan altijd naar loketwmo@purmerend.nl.