Garantverklaring voor bezoekers

Wilt u iemand uit het buitenland uitnodigen voor een verblijf van korter dan drie maanden in Nederland? Dan moet u een garantverklaring aanvragen. Met deze verklaring stelt u zich garant voor de kosten die uw bezoeker in Nederland maakt. 

De ingevulde verklaring stuurt u naar die persoon in het buitenland. Hiermee kan hij of zij in eigen land een visum voor Nederland aanvragen bij de Nederlandse ambassade.

Kijk voor de voorwaarden van een visum voor kort verblijf bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) www.ind.nl

De garantverklaring kost € 8,25. Ook zijn er kosten verbonden aan het legaliseren van een handtekening. (Lees Handtekening legaliseren)

Tip: Betaal met uw pinpas. Bij contant betalen is de wachttijd vaak langer.

 

U kunt alleen persoonlijk de garantverklaring aanvragen bij Burgerzaken. U moet namelijk ter plaatse een handtekening op de verklaring zetten (zie legaliseren handtekening).

Staat u garant voor de kosten van uw bezoeker en bent u getrouwd of heeft u een geregistreerd partnerschap? Dan moet uw echtgenoot of partner ook een handtekening zetten. Deze handtekening moeten wij ook legaliseren. Voor beide legalisaties betaalt u leges.

U kunt een Garantverklaring voor bezoekers aanvragen bij balie Burgerzaken in het stadhuis Purmerend: openingstijden. Maak hiervoor een afspraak: 0299 - 452 452.

Neem een geldig identiteitsbewijs mee (paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of verblijfsvergunning). U kunt er op wachten.

Tip: Betaal met uw pinpas. Bij contant betalen is de wachttijd vaak langer.