Verloren of gevonden voorwerpen melden

Wie in Beemster iets is verloren of heeft gevonden, kan dit online doorgeven bij de gemeente via de website Verloren of gevonden.

Afgeven in het Stadhuis

Wie een voorwerp vindt en niet weet wie de eigenaar is, kan het gevonden voorwerp afgeven aan balie Burgerzaken op het gemeentehuis.

Uiteraard is het mogelijk om het voorwerp zelf te bewaren tot de eigenaar zich meldt. Dit geldt niet voor rijbewijzen, paspoorten en identiteitskaarten; deze dienen te allen tijde bij de gemeente te worden afgegeven. 

Via de website Verloren of gevonden is het mogelijk om zelf te melden wat je gevonden of verloren hebt. Ook kan je zoeken of iemand het voorwerp gevonden heeft.

Wie een melding doet van een verloren voorwerp krijgt een bevestiging van de gemeente. In de meeste gevallen wordt deze ook door de verzekering geaccepteerd.

Fietsen naar Noppes

Voor fietsen geldt een andere werkwijze. Iemand die een fiets vindt, kan rechtstreeks naar Noppes bellen via (0299) 411 001. De fiets wordt door hen opgehaald en gaat naar een depot. Via verlorenofgevonden.nl kunnen eigenaren zelf hun fiets vinden en zorgen dat ze die terugkrijgen.

Politie

Voor sommige zaken is het nog steeds nodig om naar de politie te gaan. Dit is bijvoorbeeld het geval bij verlies van een paspoort, rijbewijs of ID kaart.

Kijk voor meer informatie op de website Verloren of gevonden.

Receptie Gemeenteplein

Purmersteenweg 42

maandag t/m vrijdag 8.30 uur - 17.00 uur
donderdagavond 18.00 - 20.00 uur